Thursday, March 24, 2011

x tenang hidup dgn hal 3segi....

selamat pagi sahabat,teman,kawan dan taulan
hari nie tibe2 ade idea..bkn pe pun..
sekarang teringin nak bercerita n apa yang terasa di hati,...
de first of all,thank to allah because HE give our life look perfect everyday...
hari nie, jari menari lagi...
nak citer 1 kisah yang xtau la..tapi ikut suka la korang nk baca ke x kan...
this is my blog!!!
heheheheehe...belagak bebenor cara tulis nyer....
ok,nak citer kisah seorang jelitawan duduk di meja someone...
owh, memang  dia terkejut dengan kata-kata 'S'...
S bagi tau die nak pindah??die dah ckp kat BB(bro bob) die nak tukar
tapi aku xpasti la pe yang BB ckp kat die...
pas aku dengar aku tiba2 rasa xsonok lak...
bukan pe sebab S nak pindah sebab ada makhluk2 halus (MH) yang buat perangai...
kadang2 aku pelik dgn MH ni,orang dah bagi peluang..tapi bole x jangan la wat perangai dah
kita semua dah tau manusia ni xperfect..nape la korang ni x leh bg  peluang...
setahu aku S ni dah bagi peluang...die pun ade perasaan kesian kat MH, tapi MH  bila dah dapat lagi dia 
wat perangai...
xbaik la...xboleh ke diorang jgn wat perangai...biar semua orang hepi dok kat taman biru ni...
ni x,ade je xleh terima...sabar la....
aku bila dengar S ckp die patut pindah ke taman lain...aku mula pikir macam2 dah...
rasa xnak dok taman ni ade,nak pindah negeri lain pun ade...
kalo bole xnak dah dok taman dan daerah yang sama...
aku harap sangat S x jadi pindah...bkn pe..aku xleh la nak lalui sorang2...
kalo nak pun biar MH yang pindah...
dia xpenting pun dalam taman kitorang ni...
lagipun sejak die berpindah masuk sini,taman biru semua x tenang...
ingat kan segelintinr je x tenang,upenyer seluruh penduduk taman xsuka dia ke sini...
1 jer cara...MH sila la buang ego anda tu....jgn nak tunjuk bagus jer....sila la amal kan hormat menghormati orang sekeliling...kalo ade tiang elektrik pun xsemesti nyer ko bagus k...
S pulak jangan la emosional sangat...walaupun dah banyak mkn hati kan....sabar yer,masalah xkan selesai 
kalo lari..S sepatut nyer cari cara nak berusaha memperbaiki semua permasaalahan nie k...
BB lak ko wat jela hal ko k...tapi sila pantau MH tu.....
AKU?? aku malas nak pikir sebab aku tengok MH xberubah pun bil dah bagi peluang...lagi dia buat ahl tah pape ade la...lagi x hormat org se taman die..
fikir-fikirkan lah dan selamat beramal S,BB,MH &aku....

2 comments:

Siti said...

sy x faham la nad..

SuTeRa said...

hehehehe....umpama kan taman biru tu ada la carpet biru yg selalu kita pijak dkt something tempat k...