Tuesday, March 8, 2011

OH ADIK FLOOR 6

petang tadi around 7.00 pm aku kuar rumah nak turun bawah g
"umah sampah" a.k.a tempat pembuangan sampah 
kat ground floor.
masa dalam lif nak turun..tiba-tiba pintu lif terbuka kat tingkat enam....
masuk la 2 orang budak (boy n girl) ...so cute...bawak masuk
2 beg plastik sampah.masa tiba kat ground floor aku kasi la penghormatan kat budak2 kecik tu
kuar dulu....
then they say thanx u 4 me...
dalam hati aku sopan betul bdk tu...
then masa kat tempat sampah...
budak tu dah buang sampah n aku pun masuk la dalam itu rumah sampah..
(umah sampah kat umah saya ada pintu k...that y panggil umah sampah)
then si cilik(de boy)
pas die kuar die pegang pintu...nak tau nape die pegang pintu??
sebab die nak balas budi kakak ni coz kasi die kuar lif dulu...
after aku kuar dari rumah sampah...then terus die tutup pintu umah sampah...
ya allah..tyme tu aku terus tiba2 rasa baik nyer adik ni....
elok lak time tu dah start azan..aku pun laju kan la langkah kaki nak nek lif...
bukan apa dah maghrib kan...
xsangka lak si cilik tu lari2 nak naik lif sekali ngan aku...
aku just tersenyum..then ade la sembang sikit2....
aku xleh lupa " adik tingkat 6" tersebut...
bukan sebab die comel...
tapi sebab
budi bahasa nya
100% mark kat family si adik atas didikan yg diterap kan...
luv u adik tingkat 6....

4 comments:

Golden Rose said...

cute....thanks for following

SuTeRa said...

tq...welcme...alwayz visit my blog ok...

Jilah said...

bagusnyer...

SuTeRa said...

aah,buat saya rasa nak je buang sampah hari2...hehehe...
date ngan adik tingkat 6..hehehe