Tuesday, March 8, 2011

aku redha,tapi aku mahu...

selamat pagi....
1st of all nak wish
happy woman day kepada semua wanita 1 dunia....
kali yang ke 100 yer..
ok pagi ni xtau la nak wat pape,tapi ingin menulis...
bukan apa aku mula ingat balik apa yang jadi kat aku sepanjang umor 19 thn hingga sekarang...
soal hati bila berbicara sangat hiba jika mengigat kembali benda yang lepas....
hurrrmmmm....takdir tuhan kan...
pagi2 dalam pukul 7.20 am aku dah sampai ke office....
so awal-awal lagi sampai n on pc, aku dah bukak fb....
tapi kenapa tah tiba2 hari ni bila dah terbuka 1 fb kawan aku yg blaja sama2 kat matrikulasi dulu2...
then terus berkait dengan kawan lain-lain..
mula2 fb si A, pastu kawan si B,C.D dan seterusnya...
tengok kawan2 semua masuk u...aku??
aku teringin nak masuk u mcm kawan2 yang lain....aku sedar aku x sebijak diorang...
tapi xde ke peluang untuk aku sambung belajar??memang pointer aku x sampai pun 3.00....
tapi aku sedih la...aku bukan gagal or lulus bersyarat.....
aku nak macam kawan2 yang boleh ambik degree..aku nak macam kawan2 yang bakal 
pakai jubah masa graduate...pegang ijazah...bagi mak hepi...
aku tau mak cakap je mak xkisah...
mak cakap kat aku xpela xde rezeki...sekurang nyer sekarang aku dah ada keje...ngan goverment lak tu...
tapi hati seorang ibu mana kita tau kan..mak tengok anak orang lain dapat ijazah..mesti
mak pun harap anak dia pun macam tu...
ye memang betul semua tu n bukan aku x bersyukur...cuma aku juga ada keinginan...
aku pun ada impian...aku xsangka perjalanan hidup aku macam nie...
ya allah,sedih kalau di fikir kan balik...aku malu???mana mungkin aku xde perasaan malu dgn kawan2 yg berjaya melanjutkan pelajaran...bila jumpa kawan2 semua cerita betapa seronok belajar dkt u...
aku pulak hanya mampu tersenyum tengok diorang...tapi hati aku ni...sedih,pilu...aku jela yang simpan sorang2...aku xmampu ikut jejak langkah macam kawan2 aku..ya allah...
aku xtau apa dugaan yang allah bagi kat aku nie..
bukan aku nak ikut orang...aku cuma berharap masih ada peluang kedua untuk hidup aku ni...
aku nak belajar then dapat tolong mak aku...
kalau dah hidup senang aku boleh kasi sikit2 duit kat mak bagi cukup then kasi mak melakukan ibadah haji...
bukan aku xpenah berusaha,dah banyak kali aku cuba,dah banyak kali apply u...
tapi jawapan nya tetap sama jugak...kecewa? kalo ikut kecewa...
dah banyak kali aku kecewa..dah banyak kali aku menangis...
sehingga kan aku x mampu nak menangis....bukan aku nak marah dengan ketentuan allah...
bukan aku nak salah kan semua takdir
cuma aku memikirkan nasib aku ni...
dengan sape aku nak ngadu..dengan sape aku nk kongsi masalah macam ni...
aku nak peluang kedua...
aku nak belajar lagi...
doakan aku agar aku boleh capai impian aku ni....
(nasib setiap manusia ni semua xsama,tapi jangan lepas pada berusaha...)
insyaallah i'll remember that!!!

2 comments:

ejulz said...

gud luck.. ambik PJJ ke?

Jom belajar bahasa Sarawak.. heHe

New Entry "Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6 "

SuTeRa said...

insyaallah amik pjj...
tapi x apply lagi..tgah tunggu lagi...