Saturday, June 4, 2011

seram sejuk malam nie...

jam dah tunjuk pukul 11.30 malam....
tiba2 aku jadi takut lak...
aduhh takut kali ni sampai kecut perut aku...
rasa nak muntah pun ada (seringkali terjadi bila mula takut)
apa yang aku takut kan adalah sebab aku mula bukak facebook ...
laman sosial yang paling popular di kalangan makhluk allah di muka bumi nie....
aku takut la plak..tapi sempat update blog
(harapan aku bila pas tulis aku calm down balik)
nie mula aku takut bila aku buka alumni kolej matrikulasi perlis....
aku buka2 tgk ade yang tanya bila result upu nk kuar.....
then x sampai bape minit ada yang balas 10 jun 2011...
apa 10 jun??bermakna 6 hari je lagi....
ya allah...berita apa la plak yang aku akan terima kali nie....
kegembiraan @ kesedihan....
sebenarnya ini kali ke 5 aku mohon masuk ke universiti....
dan secara fakta nyer,aku dah 4 kali dapat berita sedih....
coz aku xdapat masuk u....
even aku dah kerja...kerja tetap pun,aku tetap nak selesaikan pengajian aku...
sebab ini cita2 aku..cita2 untuk memegang segulung ijazah...
harapan mak n abah...
bukan pangkat yang aku harap kan...cuma aku nak belajar lagi....
aku nak belajar lagi, belajar dengan lebih tinggi lagi..
kawan-kawan...
doakan aku kali ni dapat masuk u...
doakan aku dapat berita gembira yang aku tunggu2...
aminnnn....


p/s: sape2 yang dah berjaya @ dah kerja dengan jawatan tinggi, jangan terlalu memandang rendah pada orang bawahan ok..ingat bukan selamanya kita akan ada di atas..renung2 kan...

4 comments:

Siti said...

insyaAllah.. di mana ada kemahuan disitu ada jalan.. semoga resutl kali ni x mengecewakan..

tp kalau iye sekalipun kali ni blum ada rezeki, jgnlah terlalu bersedih. jgn murung sampai berhari-hari okay.. cuba lagi dan lagi..

good luck!!

YaYa said...

tq kak eilah...
harap2 berita gembira la...
ade dgr kate bkn 10jun...kate nyer 3 minggu lagi..tah la..xtau la bila result kuar tue...

syieda said...

insyaAllah nti akan ada jugak rezeki utk kamo. syieda ni nak sambung bljr. tapi mood blm smpai..hukhuk ^_^

YaYa said...

xpe,...nnt dah sampai seru mesti ade mood nk sambung blaja untuk syieda k...hehehe