Tuesday, June 7, 2011

seluar dalam berharga RM599...

selamat sejahtera...
hari nie mood datang nak online n baca utusan malaysia online...
punya dok syok² baca...tiba-tiba ternampak 1 tajuk nie....

Seluar dalam Madoff dilelong RM599


wah, pe dah jadi nie...seluar dalam penjenayah pun mahal yer???
rm599 nie kalau kat malaysia  lepas beli seluar jeans levi's 2 helai kot.....
menurut Akhbar The Miami Herald melaporkan, sebanyak 14 pasang seluar dalam milik Madoff dilelong dengan harga keseluruhan berjumlah AS$200 (RM599).
Seluar dalam itu adalah antara barangan yang disita bersama beberapa barangan peribadi lain dari bekas rumah agam Madoff berhampiran Palm Beach yang dilelong.
Menurut akhbar itu, kira-kira 6,000 pembida di dalam talian menyertai lelongan itu dan lebih AS$400,000 (RM1.2 juta) yang diperolehi dalam lelongan itu akan diberikan kepada mangsa skim cepat kaya Madoff...
kiranya macam nak kasi ganti rugi lah....
Madoff nie rupa nya bekas pengurus dana Wall Street, kini menjalani hukuman penjara 150 tahun selepas didapati bersalah melakukan penipuan pelaburan yang dianggap terbesar dalam sejarah AS


nota kaki : agak nyer la kan...ada x orang nak beli seluar dalam PENJENAYAH kat malaysia nie???
walaupun dilelong dengan harga rm5????hurm...

3 comments:

ejulz said...

adoiiii.. dah xde benda lain ke nak dilelong.. haHa

TenGku Ahmad said...

Eee...bek dia lelaong suar dlm ako! wakakakaka...ari2 pkai sabun fab cuci. :p

YaYa said...

ejulz: tu r rasa cam x relevan lak...dah la si jenayah nyer lak tue...


Amad : kalo seluar ko amad sure2 xde yang nak beli..kasi kucing pun kucing lari pe..huhuhu..