Sunday, March 16, 2014

" HIKMAH TIADA JODOH "

   ( jgn segan nk baca for couple )  


    
    *Bila putus cinta , tak jd kawin , putus di tengah jln . Kita mesti pernah dgr ungkapan ni kn ?       
  
 " Dah tak ada jodoh " .      

    *Antara salah 1 punca bnda ni brlaku adalah disebabkn ia pengajaran dripada Allah s.w.t.         
 *Bila org tgh bercinta , saling sayang , mesti pernah dgr ayat spt ni kt status ,moment mereka kn : 
    
     " dialah segalanya bgku . "     
   
  " hatiku milikmu "       

   " hak milik sipolan "        

  " aku tak bleh hidup tnpa dia "     
  
   " cintaku hanya pd sipolan "     
   
  " hanya dia mr sipolan "        

  " taken by sipolan "       

   " dan mcm2 lg la ~ "    
  
    *Bila smpai ke tahap ni brmakna dia telah membuat kesilapan iaitu melebihkan cinta kpd seseorg dripada cinta kpd PenciptaNya Allah s.w.t . Rasanya tak perlu nk tulis smpai cm tu kn .    
    
  *Pd Allah tak pernah diluahkan kata2 yg begitu dasyat . Lalu Allah "STOP" kn perhubungan itu , dan putus lah di tgh jln .        
  *Tak kira lah putus sebab apa . Sebab org ketiga ke , salah faham ke , family tak suka ke , tawar hati ke , sebab tak hanta char kuey teow ke dan sbgainya . Itu cuma asbab .      
  
  *Sedang yg mengawal hati , jodoh pertemuan , prjlanan hubungan smooth or celaru , semua d tgn Allah .  
 
       *Setelah putus siapa yg dcarinya ?          Allah s.w.t juga . Barulah nk igt pd Allah ,sebut namaNya , mengadu padaNya .    

*Sedarlah wahai teman . 
     
    "Kun Fa Yakun !"         

 *maka putuslah , berakhirlah .   
  
     *jgn kita cabar Allah dgn atau tnpa sengaja sbb Allah Maha Berkuasa !          #Lebih baik berdoa kpada Allah s.w.t supaya tetapkan hati "sidia" dgn hati mu wahai sahabat . Minta dengan Allah , bukan dengan manusia .     




    #Peringatan Untuk Diri Sendiri Dan Semua ... 

No comments: