Monday, April 25, 2011

kisah aku di PLKN..


selamat sejahtera malaysia...
selamat sejahtera blogger-blogger sekalian...
hari ni nak citer pasal kisah kat PLKN...
nape tiba2 rasa nak tulis kan,nape tibe2 leh teringat sedangkan dah lama tinggal kan PLKN....
aku ke PLKN secara paksa...ye memang pun..aku xpenah ke mana2 secara rela...
selalu terpaksa.....walhal dah keja pun,terima kerja secara paksa...
tapi aku redha jer,sebab pasti akan ada yang terbaik untuk aku akan datang...
dalam bas sayu jer hati..mata aku memang nak menangis tapi wat2 cool jer....
hakikat nya macam nak kasi banjir je bas tu..ramai yang menangis..hahahaaha....
----------------------------------------------------------------------------------
bila dah sampai kem macam bese la dalam dok rindu2 kat mak,kena la biase kan diri ngan tempat hutan tu
huhuhuhu..sabo jela kan...semakin hari semakin suka ngan tempat tu..
semakin hari semakin senang hidup dalam kem yang sederhana kecil tapi kawan2 yang best...
nasib baik kwn sekelas ngan aku dpt satu kem ngan aku..hehehe....
so aku ok la sikit...
tapi lama2 aku mula kenal dengan ramai orang....
laki,pompuan,melayu,cina,india....yang pasti kita 1 malaysia...
--------------------------------------------------------------------------------
orang kata pergi ke PLKN selain menuntut ilmu mesti ade lain akan diperolehi
hehehehe...ye memang pun...(menyelam sambil minum air)..
...couple....semakin hari semakin ramai couple...
semakin ramai yang bercinta...senyap2 takut jurulatih tahu..kantoi nanti...
aku???aku couple x???hahahahha...remaja kan..jiwa remaja xpenah lari dari nak mencuba....
tapi aku xberniat..dia yang nak kenal aku...bukan salah aku...
hahahaha.....ya memang aku pernah mencuba...tapi hanya sekerat jalan je....
pas habis latihan 3 bulan,kami ambil keputusan untuk jadi kawan je....
orang kata,mungkin jodoh xde kan....
alhamdulillah ,walau pun kami kawan,kami still contact....hehehehe....
(jangan tanya perasaan aku sekarang kat dia k...aku dah memang x minat kat dia,aku dan dia
xlebih dari seorang kawan)
----------------------------------------------------------------------------------------
sori if rasa bosan citer nie,tapi naa pun blog kita,ikut suka la kita nak share pape asal kan
x aib kan orang kan...banyak pengalaman aku masa PLKN dulu...
sekurang nyer gadis yang terlalu sopan santun (lembik) boleh memajukan diri supaya xlembik dah...
selain tu xdela kena buli n yakin dengan setiap keputusan....
------------------------------------------------------------------------------------
masa PLKN walupun makan banyak kitorang x gemuk...
tapi sekarang bila dah kerja..semakin makan banyak
semakin gemuk....sedih jer..huhuhu..aku xnak gemuk.....far away lemak2....xsuka2....
aku nak doakan semoga semua jurulatih,komander ken sihat2 dan happy selalu
kalo xde jadsa diorang semua aku xkan seyakin dan setabah ini...walaupun kena bangun awal pagi setiap hari..huhuhu...sekian...
---------------------------------------------------------------------------------------------

2 comments:

Takashi Takamatsu said...

Aku memang nak gi ke plkn suatu hari nanti

Takashi Takamatsu said...
This comment has been removed by the author.