Tuesday, January 25, 2011

GeMuK's BiRtHdAy ~versi belated~

hua..hua..hua...
lama sangat2 yaya xtulis blog kan....
yaya xde masa.keje banyak kat office...meeting la...surst nk draf la...
macam2..tambah2 sekarang yaya tanggung keje...
so far...ade masa yaya tulis la blog,coz yaya rindu sangat2 nk menulis....
meh lepak ngan cter yaya kali ni k....
layannnnnnnnnn.....

ok....
nampak gambar pun dah tau kan..mesti yaya nak citer pasal birthday someone...
yes,kali ni yaya nak cter yaya sambut besday ameen k...
tp di sebab kan dah lepas...kita xleh la sambut meriah2 coz nama pun belated kan..hehehe...
besday ameen 30 Disember taun lepas...
tapi sambut 23 januari 2011...
nasib la ameen..sape suh cuti sem lama2 kan.....
hehehehe...

ini la besday's boy nyer..santai giler die berpakaian...ngan suar trak 3/4 nyer....
t-shirt putih nyer seb bek xpakai baju pagoda..
sebenarnyer tuan nyer badan xtau yaya nk sambut besday die...
yang die tau yaya nk ajak die g picnic tepi tasek kat putrajaya jer....
yaya kate, yaya nak tunjuk skill masak yaya yang semakin hebat..hehehe
perasan nyer yaya nie...
so,die xtau pun pasal kek itu...hehehehe...
fantastic plan ke nie???perasan lagi..

so kawan-kawan nie la menu kami pada tengahari itu...
yaya masak 2 jenis lauk jer..selebihnyer besday boy yg masak
[1 lauk jer pun]
dengan angin sepoi2 tepi tasek tu...rasa selesa jer makan kat tepi tasek
sambil menjamah hidangan yg simple ini...
bila bot lalu jer..air tasek pun bergelora..best sangat2....
hehehehehe....1st time ni....

ok yer kawan-kawan...
ini nama nyer UDANG MASAK LEMAK CILI PADI...
truly nie 1st time yaya masak...
yaya kan xpandai masak..so masa g umah kakak yaya...
yaya tengok cara dia masak...then balik umah yaya try la...
seb bek sedap...yaya main letak yer bahan2 apa yg yaya ingat kakak letak
walaupun terlupa letak daun kunyit...huhuhuhu... 

 seterusnya...
ini IKAN BAWAL SWEET SOUR...
haaaa...ni memang yaya jujur yaya belajar dari kakak yaya...
die ajar yaya masak...masa kat umah kakak yaya die 
cakap pe kena buat then yaya yang masak kan...
then dalam diam kat dalam poket seluar yaya,yaya simpan kertas dan pen...
yaya tulis resepi k...
punya la nak belajar kan...hehehe...
semangat tu pergi berguru...

 ok,ni KEK BIRTHDAY boy yer...
kek ni yaya tempah kat kakak office yaya....
die buat kek sedap..then yaya dengan hepi nyer membuat tempahan kat die untuk
tempahan kek besday ameen... 
thanx you very much KAK ILAH for the delicious cake chocolate....
nnt bile2 nak tempah lagi la..hehehehe...


haaaa....
yang kuning ala2 kunyit ni adalah....
KOBIS GORENG BERKUNYIT....
ini besday boy yang masak k kawan-kawan...
rasa nyer????
hahaahhahaha.....sebenar nyer yaya xnak komen..
tapi komen la sikit k...sedap 2 ok la..bole di buat makan...
tapi rasa kunyit tu yang melampau-lampau buat yaya xleh lupa....
hahahahaha.....sebab tu lauk di atas yaya buh nama tu.....
hehehehehe...god job ameen....try lagi next time k....

then the lastly,ini la planner the event...
hahahahaha....walaupun x bawak ameen g tempat best....
tapi yaya berpuas hati yaya nyer plan berjaya....
dulu masa besday yaya amin celebrate kat CARL Jr. tau....
yaya nak bawak situ xmampu...
hahahahahahahahaahahahahaahahahahahahahahah....
tapi yaya hepi coz yaya dapat balas balik niat murni ameen dulu sambut besday yaya
dan sekarang yaya dah balas
walaupun ameen xsuruh yaya buat semua nie....
"orang berbudi kita berbahasa"

5 comments:

Eryna Nur Hana said...
This comment has been removed by the author.
Jilah said...

amboi nanad... romantik ek...

SuTeRa said...

hahahaha...
mana ada kak..sy nak bawak kat tempat grand2 duit xbanyak...bek makan kat tepi tasek jer...
dah la x kene bayar...mknan di jamin bersih lak tu...hehehe

miss auni said...

waaaa...
jlesnye yaya...dpt smbut besday sme2...
auni xpowm...:( huhu...
nyway.. suke tgok yaya ngn amen hepi2 cm ni...
nice...!

SuTeRa said...

hehehehe...tq auni....
ni pun dah terlambat auni...patut nyer besday taun lpas nyer....
hehehee...
pape pun yaya pun hope auni leh hepi mcm yaya gak..hehehe...
sbb yaya nk g knuri kat kedah n kelana jaya nnt...hehehe...