Tuesday, September 4, 2012

hati seorang pekerja....

lama rasa nya x update blog....
walaupun class masih belum start...
tapi kemalasan dan kekangan masa buat aku xde minat nak update blog
hari ni nak cerita pasal hati dan perasaan sikit...
pasal keadaan di sekeliling kita....
aku tertarik untuk mencoret sedikit tintang isu
ini
bukan apa..bukan nak update pasal cinta2..tapi hati seorang pekerja...
perasaan menjadi hiba jugak la bila jadi serba salah jadi nya...
bila kita berada di situasi "tengah2" memang membuatkan kita rasa tertekan kadang kala..
ada masa bila bos A arahkan kita mcm ni,,,kita lakukan sebab atas arahan...
walaupun kita tahu benda ini tidak patut...
hanya kerna dia mempunyai kuasa veto dan kita hanya orang bawahan kita lakukan saja...
kerana apa..kerana
saya yang menurut perintah
tapi apabula melakukan semua ini, ada pulak bos B yang kuasa veto nya hanya 
terhad kepada orang bawahan sahaja...
di sini aku mahu merungkai sedikit kepada mereka yang di beri rezeki lebih kerja sebagai 
ketua...

 " ....anda juga manusia biasa...kami orang bawahan juga manusia biasa, jgn terlalu mengikut perasaan jika berlaku sesuatu yang anda rasa, anda tidak selesa dengan perkara tersebut, segera lah menyiasat,     andai telah siasat, bawah berbincang..jangan marah2...kerna bila anda siasat mengunakan hati murni anda itu pasti anda akan jumpa perkara sebenar, dan jangan menganggap orang bawahan adalah tempat untuk anda menghilangkan amarah anda....sila lah berjumpa dengan orang atasan yang lebih bertanggung jawab..ingat..mati nanti kita semua sama, walaupun anda adalah seorang jutawan..jangan terlalu berlagak dan sentiasa memikirkan anda sentiasa betul...."

post ini bukan saja satu benda yang tidak baik tapi telah mempamerkan keperibadian anda yang boleh mengaibkan anda....ingat umat manusia....allah telah menyimpan aib kita..jangan sewenang2 nya kita membongkar nya....dan kita perlu tahu...jangan terlalu mengikut amarah...kerna manusia yang terlalu mengikut perasaan akan membuat orang rasa ingin menjauhi kita......
orang lain mencemuhi kita...
peringatan untuk semua seta diri sendiri yang sedang semakin alpa....

No comments: