Friday, March 8, 2013

TREENEA, FELINNA dan MUSTAJAB.....

tengok pada tajuk dah pikir yang aku ni ni promote la tu.....mesti jugak rasa aku ni mesti jual barang2 ni...
tu yang beria sangat post pasal produk2 ni...
actually aku sikit pun bukan nak berniaga...
aku cuma nak share barang-barang yang sangat mujarab dengan diri aku...



1. TREENEA (VCOANTIOXIDANTS)




Kalau kita beli or tengok kat kotak benda alah ni dia akan tulis produk ni untuk pape kan...
antara nya :

FUNGSI, KHASIAT DAN KEBAIKAN VCO ANTIOXIDANTS:
• Membantu kelancaran system pencernaan
• Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh
• Menbantu mengurangkan berat badan
• Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung
• Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat
• Membantu merawat pelbagai masalah kulit
• Menyokong fungsi tiroid
• Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit


tu diorang yang tulis....tapi bila untuk diri sendiri...tuan punya badan yang pakai....

1. aku ni ada masalah dalaman...so perempuan kalau dalam 3 atau 4 bulan dah x datang bulan (period) ni dah merupakan masalah...itu lah masalah aku...aku kalo nak period aku kena g farmasi tehn mintak ubat...kadang2 ahli farmasi tu x kasi jugak...yelah aku faham itu ubat terkawal..bahaya,,,,tapi apa aku boleh buat....ada jugak orang suruh aku g klinik jumpa doktor..maklumlah aku ni takut nak jumpa doktor....aku takaut doktor kata aku pregnant secara tiba-tiba atau pun penyakit yang bukan-bukan....aku memang x suka gi jumpa doktor (doktor cinta i suka lahhhhh....kihkihkihkih)....so,aku terpandang kat FB senior aku..aku try lah cuba makan....alhamdulillah dengan kuasa ALLAH, selepas 4,5 hari makan dengan cara teratur period aku dah datang...tanpa perlu ubat paksa period...

2. selalu kalau aku period mesti sakit (senggugut) tapi kali ni dah xsenggugut...alhamdulillah...kalau x memang macam orang dalam pantang dah aku...dulu kalau aku makan ubat paksa period tu (aku x tau nama ubat tu), mesti pinggang aku sakit yang teruk...
tapi sekarang dah ok..hehehe....syukur alhamdulillah....




2. FELINNA INCHLOSS



kalau kat FB diorang tulis banyak pasal kekurangan inci pada badan kita lah kan...pada mula nya aku beli memang untuk itu...tapi untuk sekarang aku pakai untuk rasa x sesak nafas...hehehehe...
bila aku pkai felinna ni pertamanya memang aku rasa badan aku ni wangi jer.....pastu kalau p keje...badan rasa sejuk jer time drive..selesa jer g keje..tapi kalau berpeluh...nasib badan lah..panas giler n pasti nya pedih...sampai kan bila aku tengok cermin muka aku sampai merah tahan kepedihan..hehehe...
selalu aku rasa pakai felinna ni xde perubahan pun..tapi bila pakai baju yang dulunyer xleh pakai tapi sekarang boleh pakai buat aku rasa xnak lepaskan jer felinna ni.....hehehe...



3.MUSTAJAB



Aku pun xtau kenapa aku suka mustajab..tapi yang pasti nya sebelum aku menggunakan TREENEA dan FELINNA ni aku dah pakai mustajab...mustajab ni memang best bagi aku..sebab bila aku rasa terlalu banyak angin dalam badan..dia akan keluarkan angin dalam badan kita xkira lah dari atas atau pun badan....
satu lagi yg best kalau korang  rasa korang dah buncit..pakai lah mustajab....aku penah paksa kakak aku pakai...pas dia bersalin...pas 3 bulan husband dia kata dia nampak lagi kurus pada dulu..huhuh...


saja nak share....hehehehe

sekian, terima kasih. (macam tulis surat formal lak....huhuhu)