Wednesday, April 25, 2012

sedih (T_T)

malam ni sedih sangat...
xtau nak cakap apa....
sedih dengan orang yang xpenah nak jujur dan berterus terang ngan kita...
ya allah...kakma dah pesan kat aku macam-macam....
kakma dah ingat kan aku selalu pasal rapatlah dengan org yang betul2 serasi ngan kita,
kenapa aku macam ni..kenapa hati aku ni...
sebelum ni aku jujur dengan dia..nape dia xpenah nak rasa jujur dan citer kat aku pape yang dia buat kat sana...
aku dah cakap benda kalau kita x bagitau mesti lama2 bila org yang rapat ngan kita tau...
lagi buat orang tu rasa sedih....
berapa lama lagi aku kena bersabar????berapa lama lagi aku harus makan hati macam ni...
aku dah fed up..aku dah give up...
sabar aku dah tercabar....
aku sedih sangat-sangat ni...
sakit jugak bila dpt tau xde kejujuran dalam hati seseorang....
dan sekarang aku dah rasa....sedih sangat2....
terima kasih buat sema ni kat aku..
terima kasih dah 7 bulan selama ni buat semua ni kat aku....
dan sentiasa buat aku terasa hati dan bersabar...
maaf aku x mampu bersabar lagi....aku dah pasrah...aku dah kecewa...
mungkin aku bukan yang terbaik untuk semua ni...




*JaNgAn TaNyA aKu SiApA OrG tU.....SaPe2 Yg BaCa jAnGan TaNYA Aku YeR...*

Wednesday, April 18, 2012

incik WAJA...


selamat pagi semua...
sebenarnya entry ni nak tulis sejak malam tadi...
tapi lappy lak tiba2 macam slow dan lembab jer....
bila connect broadband.....owh, slow nyer tenet di dalam bilik aku ni...
so pagi ni nak xnak sebelum memulakan bengkel seharian aku tu...
aku nak jugak update...sebab blog ni dah bersawang-sawang.....
entry ni ditulis kerana keterujaan aku dapat bawak kete besar.....
sebelum ni ak bawak cik viva & cik ikan si kelisa aku tu jer...
tapi semalam aku dapat bawak incik waja manual ok...
waja MANUAL....M.A.N.U.A.L.....maksud nyer bukan kete auto....
hehehehehe....dah la kete tu besar, manual lak tu...

selalu nyer orang bukan bagi sangat orang lain bawak kete diorang...
tambah2 kalo orang tu x cekap....
kang rosak kete dorang,,then aku pun takut gak
ter rosak kan kete orang...huhuhu
aku diberi keizinan oleh owner kete waja bawak kete die....
so aku pun org dah kasi aku naik jela...cubaan pertama takut jugak..dah lama  kan
xbawak manual.....

aku kuar kete then owner kete suh bawak jugak....
so aku try la bawak...and the result is...xmati enjin..hehehehe....
bravo....bravo....cik yaya masih mampu dan masih pandai bawak kete manual...
dan owner waja, kete awak memg sangat best di bawak....sebab saya xpenah drive kete 
gemuk dan panjang mcm kete awak tu.....thanx coz bagi bawak incik waja..
teruja k....walaupun takut-takut.....thanx coz make me happy....

Thursday, April 12, 2012

udang je pun....


title hari ni adalah udang....
kenapa mesti udang.....kerana....
aiyaaaa..eden kena gelak ngan kawan eden semalam....
semalam kawe g makan char koy teaw ngan kawan kawe.....
nak di jadikan cerita....nak habaq hang...
mai la char koy teaw tersebut....hehehehee
perkara yang aku paling xnak berlaku jugak....
sebab makanan tersebut ada udang....udang yang besar.....
aku bukan x makan udang....
tapi aku x pandai nak kupas kulit udang guna garfu n sudu.....
lebih rela makan guna tangan,,,,,
malu yang teramat sangat 
sebab keliling pinggan aku jadi caca marba..hehehehee...
nak di jadi kan cerita...aku dengan penuh perasaan n penuh rasa bersungguh-sungguh
kupas si kulit udang tersebut....
memg aku berjaya tapi isi udang tu dah lunyai...
nenek xde gigi nak makan pun x perlu risau coz isi udang tersebut seperti di kisar....
hehehehe...
pape pun malu makan udang ni aku akan ingat sampai bila-bila...
nanti kalo makan lagi kat kedai tersebut kena request xnak ada udang...
kalo die letak gak udang....
aku suh org yang g makan ngan aku tu tolong kupas kan...
kalo xde yg nak kupas jugak....
aku makan je sekali ngan kulit-kulit...hehehehehe



KUN FAYA KUN...


Pernah x korang rasa keputusan korang ni bukan yang terbaik yang korang dah buat????
WAHHHH.... jangan silap membuat keputusan kawan-kawan...
terutama nya dalam soal hidup...
kelak kau kan menyesal....satu masa kita perlu membuat keputusan yang kita sering kali x percaya 
sampai ke tahap ini kita perlu melakukan....
satu masa kita akan mula mrngigati erti "kun faya kun".....
apabila kita melepaskan satu benda..dan memilih satu benda....
tiba-tiba allah beri kita lagi satu benda yang x kurang hebatnya...
sampaikan kita akan merasakan anugerah allah yang terbaru ini mampu membawa kita ke syurga...
sedangkan ia sama seperti benda yang telah kita lepaskan pada masa dahulu....
mungkin takdir allah yang telah menguji seseorang hambaNYA....
ALLAH mahu memberi satu benda yang terbaik untuk hambaNYA.....
tapi ALLAH mahu hambanya memilih dan berusaha untuk mencapai sesuatu yang terbaik 
untuk hidupnya..bukan hanya menunggu Bagaikan....
"bulan jatuh ke riba"
inilah yang dinamakan jodoh pertemuan di tangan allah......
inilah yang dinamakan "kun faya kun".............
"MAKA JADI, JADILAH...."

HaTi yG bErbIcArA

Tuesday, April 10, 2012

UNTUK YANG BERGELAR ISTERI =)



1) “Sekali suami minum air yang disediakan oleh isterinya adalah lebih baik dari berpuasa setahun”.

2) “Makanan yang disediakan oleh isteri kepada suaminya lebih baik dari isteri itu mengerjakan haji dan umrah”

3) “Mandi junub si isteri disebabkan jimak oleh suaminya lebih baik baginya daripada mengorbankan 1,000 ekor kambing sebagai sedekah kepada fakir miskin”.

4) “Apabila isteri hamil ia dicatitkan sebagai seorang syahid dan khidmat kepada suaminya sebagai jihad”.

5) “Pemeliharaan yang baik terhadap anak-anak adalah menjadi benteng neraka, pandangan yang baik dan harmonis terhadap suami adalah menjadi tasbih (zikir)”.

6) “Tidak akan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya”.

7) “Apabila meninggal dunia seorang dan suaminya redha, nescaya ia dimasukkan ke dalam syurga”. (Hadis Riwayat Tarmizi)

8) “Seseorang wanita apabila ia mengerjakan sembahyang yng difardhukan ke atasnya, berpuasa pada bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dirinya dan taat kepada suaminya maka berhaklah ia masuk syurga dari mana-mana pintu yang ia suka”.

Dan ingatlah wahai wanita, semua itu terangkum di dalam suatu perkataan iaitu "TAAT"...