Friday, March 30, 2012

terkena lagi...

hati sakit bila kena tipu...
hati sakit bila kita mula percayakan seseorang tapi malangnya orang x hargai...
aku punya lah ambil berat kat ko...
aku punya la risau kan keadaan ko...
keadaan ko yang bermasalah tu...
tapi sampai hati ko tipu aku...
ko kena ingat
 "sepandai-pandai tupai tu melompat ke hulu ke hilir, akhirnya jatuh jugak"
masa susah, xde sape nak dengar keluhan ko, ko cari aku kan....
aku ni lak dengan dengan rasa penuh "kesian"
tapi bila masalah ko dah selesai, ko wat xtau jer....
ko wat aku ni x wujud jer..sedang kan aku kat sini dok pikir cane nak selesaikan masalah ko...
sampai hati ko tipu aku...sampai hati ko x jujur ngan aku....
kenapa la bila kita jujur n ikhlas nak bantu orang,,,,
orang buat macam ni kat kita....
tension nyerrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!
ko ingat aku ni apa?? sampai hati tipu aku..sampai hati lupakan aku....

Tuesday, March 27, 2012

babi OH babi....


Istilah Makanan Yang Berkaitan Dengan Babi..


Mungkin banyak umat Islam tidak tahu bahwa label label yang bertulis'This product contain substance from porcine.Sebenarnya bermaksud'Produk ini mengandungi bahan daripada babi. Selain itu, antara labelyang kerap digunakan adalah 'The source of gelatin capsule is porcine'yang bermaksud 'Kapsul dari gelatin babi.Berikut antara istilah sains yang digunakan dalam produk yangmengandungi unsur babi:1. Pork:Istilah yang digunakan untuk daging babi di dalam masakan.2. Swine:Istilah yang digunakan untuk keseluruhan kumpulan spesis babi.3. Hog:Istilah untuk babi dewasa, berat melebihi 50 kg.4. Boar:Babi liar.5. Lard:Lemak babi yang digunakan bagi membuat minyak masak dan sabun.6. Bacon:Daging haiwan yang disalai, termasuk babi.7. Ham:Daging pada bahagian paha babi.8. Sow:Istilah untuk babi betina dewasa (jarang digunakan).9. Sow Milk:Susu babi.10.Pig:Istilah umum untuk seekor babi atau sebenarnya bermaksud babimuda, berat kurang daripada 50 kg.11.Porcine:Istilah yang digunakan untuk sesuatu yang berkaitan atauberasal daripada babi. Porcine sering digunakan di dalam bidangperubatan untuk menyatakan sumber yang berasal daripada babi.






Wednesday, March 21, 2012

segalanya adalah MAK.....

minggu lepas baru-baru ni mak datang sempena...
hari pernikahan mira (sepupu Aku)
mira ni umur sama aku jer...tapi jodoh dia sampai awal....
after nak balik putrajaya......
mak suh stop kete...coz mak nak makan cendol....
so rezeki jangan di tolak.....join la....
terima kasih mummy...sebab belanja makan...and spent time masa ngan kakya.....
rindu kat mak terubat bila mak datang....
hati sangat pilu bila mak balik isnin yang lepas.....
air mata menitis juga masa lihat kereta menyusur keluar dari rumah.....
bila tah dapat jumpa mak lagi..huhuhu...
satu pengorbanan lagi bila dah jadi student....
ni adik saya..satu-satunya adik yang saya ada kat dunia ni....
nampak mcm kakak kan??hehehehe....

muka happy sebab dapat makan cendol free...
seperti biasa kami memang nak orang belanja jer...

ni la tokey yang belanja kami makan cendol....
walaupun pi mana tetap busy...
bisuness...business...businesss.....
bila mak sayang ni nak rehat tah.....
asyik costumer call jer....

budak kecik ini makan slow jer.....
kuat makan lak tu...hehehehe...

sorang lagi yang dapat makan free....
ngan anak nyer si beluncas...atau...si pingu...hehehehe

rindu mak....
sayang mak....saya anak mak....

Tuesday, March 13, 2012

5 hari di sabah....

lama dah x update blog2 ni...banyak benda yang xdapat share ngan kawan-kawan...
setiap hari cik yaya bukak blog die...tapi sekadar tengok2 jer...
hari ni aku tekad gak nak update....
sebelum terlupa...next week cik yaya exam...
sebelum meneruskan lebih lanjut...
kawan-kawan doakan cik yaya dapat jawab exam next week yer....
takut sebenarnya..dah lama tinggalkan zaman exam2 nie....
hari ni nak share gamabr g SABAH...negeri di bawah bayu...gambar bnyk..so tgk gambar ye..mls nak tulis panjang-panjang...
bot yang setia bawa pergi n bawa balik kami dari pulau ke kudat...

raptai sebelum majlis esok nyer...

hari last..sebelum balik..shopping dulu...


hajah noorhayati..my bos..hehehe

with kak qaseh n cc lazman

ok semua nak tumpang gambar comei saya

after lawat solar hybrid..penat n panas....

at tanjung aru...sebelum ke airport

duduk atas buai..tepi laut ni...gerun ok..
wat2 berani..

with kak qaseh n kak fahimah....diorang single lagi k

ayu nyer cik yaya ni..cam x caye jer....

muka orang kenyang....hahahaha

dalam flight...non stop potpet2....n banyak main2..

time atas stage....
sempat lagi snap pic....

saya dan kakak2....

wat2 nangis masa nak balik semenanjung..kak qaseh suruh buat..hehehehe

ala2 titanic...tapi sorang2...
kalo nk wat cam titanic kena ade partner...

muka penat nie...lapaq lak tu

cam xcaya jer cik yaya se ayu ini

kat kota kinabalu dlm bilik...ready nak check out...

chalet kat pulau banggi, kudat, sabah

kami dalam bot felcra..hehehe

saya yang kuat makan..hehehe

gambar sebelum henpon berkecai...malang sungguh

tengah pikir nak reply mesej...karang ayat...

dak gemuk yang dah kurus tapi 5 hari dok sabah gemuk balik

kasut kesayangan saya yang dah arwah kat pulau banggi....

kami semua berkerja keras untuk majlis tersebut

xdapat nk wat muka comei .....


urus setia yang bertungkus lumus
banyak kan gambar...
hahahahahaa...terlalu banyak gambar tapi ini jela yang larat di upload..hahahaha....
nampak mcm g jalan2 kan..padahal wat keje ni...
gambar vvip aku x buh pun..hehehe..malas nak upload....