Monday, January 30, 2012

student again ~

selamat berhari isnin....
blog ini di update demi menghebahkan 1 benda yang baik tentang tuan punya blog....
sebab sebelum ni orang kata aku terlalu berahsia tentang benda baik....
so, hari ni kawan-kawan....blogger-blogger sekalian....
aku nak bagitau now...i'm student again..setelah 3 tahun angan-angan melanjutkan pelajaran akhirnya termakbul jugak....
syukur sangat-sangat....tapi bukan full time la..juz PJJ kata lain pengajian jarak jauh or pensyarah jarang jumpa...
1 pengalaman bagi aku belajar sekelas dengan orang yang lebih berusia ngan aku....
tapi xpe..semua ni mematangkan kita....actually, xde niat pun nak berahsia...cuma aku xnak orang kata aku ni bagai ayam yg bertelur sebijik riuh sekampung....aku dapat masuk U pun dah nikmat....so alhamdulillah akhir nya dapat jugak ber title mahasiswi......tahap gembira aku???? sangat2 gembira...sape2 yang pernah rasa kegagalan mcm aku pasti tahu perasaan sebenar bila gagal berkali-kali akhir nya berjaya....
bukan riak yang nak di tonjolkan...tapi berkongsi kegembiraan....dan rasa nikmat syukur..
ALHAMDULILLAH....
sekarang saya sebahagian dari warga UPM....as a student...

sekarang ni for the next aku kena la pandai membahagikan masa dengan belajar....
actually bila pikir balik memang takut gila...
sebab semua nyer kena belajar sendiri....harap-harap aku berdisiplin....
paling penting sekali thanx kepada semua yang sentiasa support aku untuk melanjutkan pelajaran 
ni...sayang anda semua....
terutamanya...
mak, abg udin,uda,kak mana kak mona..cik ai...
nash,amin,kak ecah n abg nuar....
kak ella,kak ziela, eo, incik loqman...
ramai..sangat ramai......termasuk semua la yer....
thanx segala nya,dari segi nasihat,hasrat,kewangan,nasihat dan buku....
doakan aku tamat pengajian dengan sempurna yer....



Friday, January 20, 2012

Malam Gemilang KKLW

salam jumaat...
hari ni nak update pasal MALAM GEMILANG KKLW 2011...
majlis ni berlangsung pada 18 Januari 2012.....hari rabu yang lepas...
majlis ni berlangsung di Palace of  the Golden Horses …..
cantiik tempat tu.......dengan bertemakan smart casual black n white.....
cik yaya yang x pandai nak bergaya ni memang mati kutu la nak pakai pe...
tambahan lak dah lama keja ngan KKLW, ini la kali pertama gi dinner KKLW  k...
dah banyak kali orang ajak g..taun ni jer tah kenapa bila di paksa...aku nak pulak pergi....
mungkin allah dah tentukan semua nya....dalam rela paksa pun aku masih leyh enjoy ke sana...
tapi hepi jugak...orang yang aku dah lama x jumpa pun dapat jumpe gak...hurm....
pape pun enjoy ngan photo2 gedik nie eh....
Layannnnnnnnnnnnnn............
nie masa baru sampai ok....sy terlambat..sebab segan n lama bersiap...
ini la TWrians....secara jujurnyer semua bujang lagi eh....
sape2 berkenan bole la pilih nk yang mana 1....
pape pun diorang + aku sangat sempoi....

ok,aku yang paling muda kat situ yer....
tapi yang paling cantik adalah mereka.....
sayang kakak2 TW...

ini tuan punya blog...
saya memg suka bergambar....
sebab tu aku nk cari suami yang suka tangkap gambar....hehehehe...

ni la ragam kitorang....
menteri tengah bagi ucapan, kitorang lak....
hurm,bukan dengar..tapi tangkap gambar...

menu malam tersebut...

hehehehehe...
kami mengunakan kamera dengan sebaik nyer...
tangkap gambar sehabis banyak...

walaupun aku berperangai mcm budak2....
tapi mamat ni pun sama gak....
dia kata aku dak tadika....so aku nk kata dia lak dak taska...

enjoy jer malam tu....
sekadar memenuhi jemputan..hehehee...

dengan boss zazali...
ex bos...aku dah anggap dia mcm bapak aku..
die baik sangat...yang membuat aku tertarik bila dia nasihat aku
sebijik mcm arwah abah nasihat aku....

kembar nama aku....
kak nurul nadia..hehehehe..
nama je kakak tapi aku lagi besar pada dia..hehehehe



ni sape eh....
ni artis jawe.....
incik tion yang gemuk....
seb bek tinggi...huhuhuhuhu
nape la aku ni rendah sangat....harap2 cepat tinggi...nak tinggi lagi pada incik tion..

so tamat lah sudah cerita malam gemilang KKLW 2011...pape pun aku enjoy...thanx semua..
thanx coz baca blog ini.....

Tuesday, January 17, 2012

Entry bergambar.....

hari ni mood nak tulis tentang gambar-gambar saja...
sebab setiap gambar ada cerita nyer.....
hehehe....
kalo ade sape2 yang nk baca sila kan...sape2 xnak baca pun xpe....
hehehehe...
sape2 yg baca ni...selamat membaca yer...

gambar di atas masa saya hang out bersama-sama dengan anak2 saya a.k.a
anak buah saya...tengok banyak kan makanan kat atas meja tu...
tapi budak2 tu juz makan aiskrim (tu pun x abiz)
kentang ( x abiz jugak)
burger  ( seb bek abiz...tu pun makan dlm kereta)
so kalo x abiz tu paham2 jela kan sape yg abiz kan..aku la..hehehe
kesimpulan nyer....lepak2 ngan budak kecik lagi best kot pada ngan orang tua..hehehe

gambar ni pulak masa g kenduri akad nikah anak mak lang sebelah rumah
(dari kiri : my aisyi, aku dan my kak mona)
kami memg suka tangkap gambar....
walaupun gambar tu kelihatan sangat hodoh....
dalam gambar ni semua nk kelihatan nampak kecik...
sebab tu gambar jadi mcm ni...hahaha

ni gambar dengan my mummy...
kenapa mak berbaju kurung??kenapa..kenapa dan kenapa....
kerana ni coz sebelum kami ke sini, kami g kenduri..
lepas g kenduri kami g merewang ke tempat lain...
aku dah tau keadaan sebegiini akan berlaku...so aku bawak baju spare...
so xla ke pantai pun berbaju kurung kan....
(xde niat nk kutuk mak,sebab aku tau maka aku pun bawak baju spare..
.cuma time ni dia x tukar baju jer lagi)
kami sampai umah kul 3:00 pagi..hahaha...
(bersama kak mona, abg chik,kak ngah....dan yg terlibat)

stokin baru saya...
tiap2 malam aku tido aku akan pakai stokin ni..
time aku beli stokin ni nampak cute sangat-sangat k...
(sedia maklum aku memg suka pakai benda2 yg cute jer..hehehehe)
1st time pakai stokin ni aku bangun lambat k...huhuhuhu

ini sarah...
Batrisya Maisarah....
ni time balik kampong ke perak...
mati-mati xnak naik kereta papa dia...hahaha..takut xdapat balik kampong..hhehehehe...
so kami naik kete kakak aku yg sama2 join konvoi balik kampong ni..
nak wat cane sarah xnak naik keta abg chik....hahahaha
potpet..potpet....
xdiam dia...aku yg ngantuk pun jadi x ngantuk....
1st time 4 jam perjalanan balik ke kampong aku x tido coz layan mek ni....
tapi yg best ayat sebelum dia tido...
dia cakap kat aku...
"mak ndak, sarah tido,nanti bukak2 mate sampai umah opah deh"
hehehe..
clever n cute gurlz....hehehehe

Thursday, January 12, 2012

cik KE puan....

sejujur nya....saya teringin nak tukar title....dari..
                       
                      CIK NADIA HAKIMAH

kepada

                  PUAN NADIA HAKIMAH

biar la orang nak kata aku apa pun....tapi ini keinginan ku....ini perasaan aku...
tapi permasalahan nya....
sape nak kat aku nie....yang ada semua cam xleh caye jer....
sume cam x serious jer....biar la orang nak kata aku gatai ke gedik ke...yang pasti...
aku ada matlamat untuk menghalalkan hubungan yang haram....

Monday, January 9, 2012

monolog dalaman nampaknya....


kan seronok andai ada robot yang boleh dengar segala macam ragam kita...
bila kita sedih...gembira....robot tersebut akan menjadi pendengar yang baik....
sekurang nya robot x talam 2 muka....
robot x permainkan perasaan kita...robot lebih berterus terang xde selindung-selindung...
tapi manusia memang sebaliknya....
manusia selalu suka kritik orang...manusia sering tidak jujur...
kadang-kadang aku rasa bertambah tertanya-tanya...
jujur kah kata2 manusia ni kat aku....ke sekadar pemanis jer???
hurm...aku just cuba untuk mempercayai....harap2 xde dusta lagi....
susah idup jauh2.....untuk mempercayai sesuatu sangat sukar....
haddooiii..nak p ngadu kat sapa lagi nie...
mengadu kat blog jela......wlaupun xde respon..asal kan try untuk melepaskan beban sikit2...
hai manusia yg terlibat....tolong lah jangan buat aku bertambah ragu-ragu...
tolong lah tunjuk segala kejujuran anda....