Tuesday, November 29, 2011

dapat jugak p kenduri...

mukadimah nyer untuk hari ini adalah saya happy dapat balik kampong
baru-baru ni aku berjaya jugak balik kampong walaupun
kerja sabtu n isnin.....
kekecewaan xdapat g kenduri di kampong nenda tercinta pada hari sabtu
terubat bila dapat g kenduri belah pengantin lelaki....
so xde pape nak cakap detail pun.....
meh la usha2 gambar gi kenduri ....
sonok gi kenduri orang jela..kenduri sendiri belum pasti lagi....
seru masih belum sampai...
selamat pengantin baru kak mahani & abang rizal.....

pengantin serba ijau..semoga berkekalan hingga akhir hayat...

kak mona n mak masa time makan beradap.....aku lak kena layan si hana...

cik yaya mula nak bergambar...mak muka dah penat....

kak mona yg still vogue walaupun dah ada anak 2...


yaya and hana....

hana kuat makan kek....

protess

and lastly tuan punya blog....
keseluruhannya saya happy balik kampong kali nie..sebab dapat jugak g kenduri..hehehe

Saturday, November 26, 2011

3 soalan yg tidak perlu ditanya kepada wanita bujang


Bila anda mahu berkahwin?- Tidak kira samaada mereka sedang dalam perhubungan atau tidak, soalan ini sebenarnya tidak perlu ditanya. Wanita amat membenci soalan ini. Kerana jawapannya tetap akan sama, mereka tidak tahu! Jika mereka sudah ada kekasih sekalipun, mereka masih tidak tahu bila lelaki tersebut akan melamar mereka atau adakah perhubungan mereka akan terus kekal atau tidak. Berhenti menanyakan soalan yang mengganggu pemikiran mereka.
Adakah anda sedang bercinta?- Sebenarnya soalan ini adalah berbentuk peribadi dan tidak perlu ditanya. Mereka akan dengan sendiri menceritakan pada anda apabila mereka rasakan sudah betul-betul bersedia.
Adakah anda ingin berkenalan dengan kawan saya?- Sembilan daripada sepuluh wanita menyatakan mereka tidak suka untuk keluar dengan orang yang tidak dikenali. Mereka menghargai niat baik anda untuk membantu mereka mencari pasangan. Tetapi hakikatnya mereka tidak suka. Biarlah mereka sendiri yang membuat pilihan. Ia juga berkemungkinan akan menyebabkan mereka beranggapan bahawa anda tidak yakin terhadap kemampuan mencari pasangamereka sendiri untuk mencari pasangan

Wednesday, November 23, 2011

I can't smile without You....



You know I Can't Smile Without You,
I Can't Smile Without You,
I can't laugh
and I can't sing,
I'm findin' it hard to do anything. 


You see, I feel sad when you're sad,
I feel glad when you're glad,
If You only knew what I'm go ing through,
I just Can't Smile Without You. 


You came along just like a song
and brightened my day,
Who'd've believe that you were part of a dream
Now it all seems light years away. 


And now you know I Can't Smile WIthout You,
I Can't Smile Without You,
I can't laugh and I can't sing,
I'm finding it hard to do anything.


You see, I feel sad when you're sad,
I feel glad when you're glad,
If you only knew what I"m going through,
I just can't smile. 


Now some people sa y happiness takes so very long to find.
Well I'm finding it hard leaving your love behind me.
And you see,
I Can't Smile Without You,
I Can't Smile Without You,
I can't laugh
and I can't sing,
I'm findin' it hard to do anything. 


Y ou see, I feel sad when you're sad,
I feel glad when you're glad,
If You only knew what I'm going through,
I just Can't Smile Without You


...For someone...

Thursday, November 17, 2011

Konvo my lil gurlz....

selamat berhari khamis...
akhir nya perasaan nak menulis blog tercapai jugak semenjak ada kerja
nak kata busy tu x la...tapi kerja sentiasa ada dan bertimbun-timbun....
hari ni tengok blog2 semua update pasal konvo....ok aku pun nak update pasal konvo anak aku....
konvo tu masa 14 November 2011 bersamaan hari isnin...
dan kebetulan lak hari tu aku cuti..saje2 cuti...xsangka lak ade konvo....
xsia-sia aku balik kampung time tu..hehehehe,,...
meh layan anak aku nyer gambo konvo...
Nur Fatihah Farhana bt Mohd Afzanezal....

muka masam jer....padahal dia xdak mood kena snap gambaq dlm paksaan...

kecik sungguh ini budak....

semua comei-comei belaka

baling topi tu......hehehhe..

last2 senyum jugak..tapi siap bersyarat "jgn bagi mama tgk gambaq kakak"...hehehe
sesungguh nyer mula2 masam jer muka dia..pas balik dok dalam kereta....
sonok sakan dia...siap pesan lagi kat aku....
"Yaya taun depan konvo kakak yaya mai tau"
dia seronok la tue...hehehehe....
walaupun bukan anak kandung aku..tapi dia tetap anak buah aku....
darah daging aku..hehehe....
tahniah kakak..taun depan kakak konvo Pra Sekolah lagi sekali...hehehehe.....
jangan malas-malas pi sekolah....

Thursday, November 10, 2011

mimpi bukan realiti...

10 november 2011 bersamaan 14 zulhijjah 1433H.....
hari ni birthday yang ke 31 abang ipar aku...abang afza....
malam tadi aku mimpi dia...y?? y?? y???
mimpi tu mimpi yang membuat kan hati orang di sekeliling terasa hepi giler...
rasa macam betul pulak mimpi semalam....
dalam mimpi tu aku tengok kakak aku yang paling hepi....
muka dia yang paling bahagia....
tapi apakan daya..itu cuma mimpi....aku bangun tido..tengok kat handphone hari ni birthday abang afza....
apa maksud mimpi aku ni???
dah 2 taun abg afza tinggal kan kami...dah dua tahun kami x dengar dia ketawa..dia marah...
dah 2 tahun dia tinggal kan kami selama-lamanya......
tapi sejak sebulan dua ni kami jumpa orang serupa dengan abg afza.....
muka dia sama (walaupun abg afza lagi hensem n lagi putih)
cara cakap dia sama,nada suara,gelak tawa sama je....
mungkin dia bukan orang yang sama macam abg afza....tapi dia umpama abg afza....
Cman....ye kau Cman.....kau umpama abg afza.....
bayang-bayang abang afza ada kat Cman.....
tapi xde sape pun bole jadi abg afza....sebab abg afza sangat baik....
susah nak cari orang mcm abg afza...
abg afza buat kami adik2 dia x macam adik ipar dia...tapi mcm adik dia sendiri...
sempena Hari Lahir abg afza hari ni..sape-sape yang baca entry ni...
aku mohon sedekah kan AL-FATIHAH untuk arwah abg afzanezal....
aku xmintak anda guna kan wang ringgit untuk hadiah kan sempena hari nie....
cukup lah hadiahkan surah AL-FATIHAH.....
syukran yazilan kawan-kawan.....

Friday, November 4, 2011

Puasa hari Arafah (9 Zulhijjah) | kenangan ABAH


Hari ni dah 8 ZULHIJJAH 1433H..
bermaksud esok 9 ZULHIJJAH 1433H..
esok disunatkan kita berpuasa tau kawan2....
 Disunatkan kepada orang yang tidak melakukan ibadah haji.
FADHILATNYA sangat besar sebagaimana yang dijelaskan menerusi hadith daripada Abi Qatadah r.a. ujarnya Rasullulah s.a.w. telah ditanya oleh sahabat mengenai puasa hari Arafah, sabdanya bermaksud :

           " Ia menghapus dosa setahun yang lalu dan tahun-tahun kemudiannya."

(Riwayatkan oleh Muslim dan Al-Turmuzi)

Menerusi hadith daripada Abi Qatadah r.a. juga bahawa Rasullulah s.a.w. bersabda yang bermaksud :

          "Puasa pada hari arafah itu menghapuskan dosa 2 tahun yang lalu dan tahun yang akan     datang."

(Diriwayatkan oleh Muslim)
kenapa da title kenangan abah???
sebelum abah pergi tinggal kan kami buat selama-lamanya...
aku ingat lagi kami sibuk buat persiapan raya..ajak abah makan rupanya abah berpuasa...
PUASA 9 ZULHIJJAH....dan seminggu selepas tu abah pergi dan x kembali lagi sampai sekarang...
sejak pada hari tu bila sehari sebelum raya pasti aku ingat abah...
dan baru aku tahu maksud sebenar fadhilat puasa sunat tersebut....
ayuh kawan-kawan kita berpuasa esok hari....
yang buruk itu datang daripada kita manusia yang serba kekurangan
yang baik itu datang dari ALLAH.....
selagi kita mampu beramal....mari kita beramal ke jalan allah.....

Pencarian Blog Follower Bawah 500...

sape-sape yang  tengok kat blog anda tu follower masih lagi kurang 
pada 500 orang...y not korang join je segmen nie....
selain menambah follower...boleh jugak kite kenal ramai lagi para2 blogger nie...
selain tu leh jugak baca entri-entri diorang di kala kita kebosanan...

Tarikh tutup : 11 NOVEMBER 2011, jam  2.00 petang 


sape2 yang nak join sila ke blog genkcorner

Thursday, November 3, 2011

BLACK??!!!

 Black....
Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
Yang tak bisa disentuh
Namun hanya boleh dipandang
Ingin sekali ku sentuh
Ingin jua ku memiliki
Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti
Kini telahku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

Seandai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukah dirimu tuk mendekatiku
Dan aku tak bisa memaksa dirimu
Walau dalam tidur
Ku kan menantimu hingga akhir nanti
Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti
Kini tlahku sadari
Mimpiku tak bererti sendiri



.
xsemesti nya itam itu xsweet k.....

Wednesday, November 2, 2011

Bukan mudah untuk melafaz kan sesuatu yang sangat menyedihkan...
aku xmampu nak luahkan..
aku malu dan segan bila orang tahu...
tapi apa daya aku untuk tempuhi sorang2 benda nie....
aku x termampu nak tanggung benda sorang2...
tak termampu aku nak buat semua nie..........