Wednesday, June 29, 2011

Beg MARGERAT THATCHER dilelong...

Margerat Thatcher

Beg tangan Margaret Thatcher yang terkenal sebagai simbol kuasanya 
sebagai Perdana Menteri Britain, 
akan dilelong untuk tujuan kebajikan, lapor akhbar The Sunday Timeshari ini.
Beg tangan yang menimbulkan rasa gentar kepada menteri-menteri itu 
dijangka meraih £100,000 (RM496,000) apabila dilelong pada 27 Jun ini di Christie's.
Beg Asprey berwarna hitam itu merupakan beg yang sering digunakan oleh Thatcher 
untuk majlis-majlis penting seperti sidang kemuncak dengan Presiden Amerika Syarikat (AS) Ronald Reagan
 dan 
pemimpin Soviet, Mikhail Gorbachev ketika zaman pemerintahannya dari 1979 hingga 1990.
Lord Kenneth Baker yang berkhidmat di dalam kabinet Thatcher d
ari 1985 hingga 1990 mengatakan,
 beg tangan itu merupakan senjata rahsianya.
"Selalunya dia akan mendapatkan beberapa kertas dengan hujah yang tidak dapat dipertikaikan dari beg itu," ujarnya.
Thatcher sering meletakkan beg tangannya di atas meja Kabinet sebagai simbol kuasanya


Salah satu beg tangan margerat thatcher..
NOTA KAKI:ade xsape2 nak beli handbag aku dgn harga rm500..lelong2....
mesti xde kan...huhuhuuhu

Monday, June 27, 2011

meh tengok blog kita berat ka x????

hai semua..
hari nie aku nak ajar korang check blog korang ni ha....
agak2 die berat ke x...
kalau berat o xfaham2 lagi kew??
blog anda kena la diet....
ringan kan sikit kan...
#
 Domain nameSizeLoad TimeAverage Speed per KB
1selembutsuteranadya.blogspot.com/122.24 KB1.69 seconds0.01 seconds

haaa...ni berat blog aku...sangat berat kan...
sori la kawan2 aku xtau lak jadi berat mcm nie..nnt aku kasi diet sama itu blog k...
senang kalo orang bukak blog aku pun rasa ilang perasaan menyampah tu....
xyah tunggu lama2 kan2x.....korang nak check jugak ke berat blog korang overweight ke x??
kalo nak sila la ke WEBSITE SPEED TEST
kalau rasa2 berat blog korang tu berat sila lah diet kan blog tersebut yer....
selamat mencuba kawan....

#
 Domain nameSizeLoad TimeAverage Speed per KB
1selembutsuteranadya.blogspot.com/116.77 KB1.96 seconds0.02 seconds

pas diet kan sikit ade la turun sikit berat blog aku nie...esok2 aku cuba lagi k.....

Tuesday, June 21, 2011

boyfriend NORA ELENA??

sejak fenomena NORA ELENA ni..
ramai yang mula mengenali heroin drama bersiri tue....
SITI SALEHA....
Xsangka lak bukak oh bulan hari nie nampak entry pasal siti saleha..
hehehehe..sape yang minat siti saleha mesti gigit jari kan...
si cantik manis tu dah ber pakwe....
hehehehe....
pape pun lebih lanjut g ke OH BULAN  ye kawan....


nota kaki : macam muka KFCM la plak sekali pandang....

Monday, June 20, 2011

mimpi lagi....apa nie...

hari tu mimpi ajnabi dok pegang tangan aku...
tapi dalam mimpi tue makhluk allah tu suami aku...
ok, fine aku terima,allah yg tentukan kita juz merancang jer...
malam tadi mimpi lagi..
mimpi suami aku suka tangkap gambar...
suka kamera....
wah2..makna apakah semua ini???
tapi aku xtau muka dia, allah xtunjuk rupa suami ku....
ya allah jika benar dia bakal suami ku..kau jauhkan lah aku dari memilih lelaki
yang salah....
oh kamera DSLR..aku x berjaya dapat ko..tapi aku mimpi..
suami aku lak aktif memegang ko....suami aku lak yang tangkap gambo aku....
kalo mimpi tu betul mesti aku dah ciluq DSLR tu dari suami aku..hahaha
hahahaha..dalam mimpi rasa hepi jer...
tapi semua nie kan hanya mainan mimpi...
jangan dok sonok sangat la aih...hahahhaa
kadang2 apa yang kita mimpi tu bukan betul pun,...
so y so serious??? dont be seriuos....
xyah pikir banyak sangat..hahahaha..
tapi nape sejak 2 menjak ni asyik mimpi dah kawen jer nie...
tanda jodoh nk sampai or jodoh lambat sampai???hahahahaha....


benci HARI BAPA!!!


aku benci, aku benci, aku xsuka, aku xsuka....
boleh ke tajuk atas tue???
pasti boleh kan, my opinion....
ye dah lama aku sangat benci setiap kali hari bapa....
petang semalam adik aku kata..."hari bapa???huh, xsuka....."
kakak aku pun kata " aku pun xsuka hari bapa,hari bapa wat anak2 aku sedih...."
aku just diam..pada hal aku sangat xsuka hari bapa....
sebab aku dah lama xsambut hari bapa....sebab aku xde abah....
abah meninggal dunia time aku 12 tahun,.....
pemergian abah sedikit sebanyak buat aku sangat2 rasa kehilangan...
walaupun pada dasarnya, orang tengok kau cool, kebenaran nya hurm....
pemergian abah buat aku rasa lain..dah xde orang nak marah2  aku..
dah xde orang rotan aku bila aku bising ngan adik aku,...
dah xde orang nak angkat aku tido atas tilam if aku tido atas lantai.....
dah xe orang ajar aku math n bahasa inggeris....
dah xde orang yang beli barang mahal2 kat aku....
ya allah, aku sangat merindui detik2 itu....
semoga roh abah di tempat kan bersama-sama orang mukmin....
sesiapa yang membaca entry nie...aku memohon sedekat kan....

al- fatihah...

buat abah ku yang telah lama pergi.....
kepada yang masih mempunyai bapa, hargai lah mereka...
kerna jika 1 hari mereka xde kat dunia ni, pasti kita rasa kehilangan sangat2.....
abah, i ♥ u,so much.....

Tuesday, June 14, 2011

perkhidmatan-percuma-buat-widget-kawaii

aku nak..aku nak...
encik nabil tolong wat kat yaya satu yer...hehehehhe....
sape2 nak...moh ler..ni syarat byer...


Syarat-syarat : [ Mudah Ja ]

1. Anda perlu buat satu entry khas pasal widget tu dan linkkan ke blog ini

2. Add saya di facebook -> http://www.facebook.com/akunabel untuk memudahkan urusan

3. Lepas dah add/approve, tag saya dengan gambar-gambar yang anda nak jadikan widget [ gambar yang ditag akan diremove tagnya lepas saya save gambar anda ].

4. Gambar anda perlu la menutup aurat. ;)

5. Sediakan 3 Ayat. CTH: | HI, Selamat datang! | Follow saya | Terima Kasih. Tidak boleh melebihi 25 perkataan setiap satu ayat. :)

6. Dan saya akan terjah blog korang lepas siap! Mungkin bila masuk poli balik busy, so hari sabtu ahad la saya akan siapkan tempahan anda.

7. Jangan lupa jadi follower http://nnseyo.blogspot.com dan blog yang lagi satu (click di sini). Ngee~

8. Kalau setuju, sila tinggalkan komen dibawah Nama, link blog, link facebook [ sangat-sangat perlu, huhu ]. 

Monday, June 13, 2011

cawangan AGROPOLITAN bungkus???

pagi tadi duduk di pantri bersama-sama cc n kakak office...
diorang tengah makan kek..yummy2...
aku lak tengok jer..yela hari nie aku puasa....hehehe..dah nak masuk ramadhan baru terhegeh-hegeh
pulun nak posa kan...
tiba-tiba cc cakap, xlama lagi cawangan agropolitan bungkus la...
apa bungkus??kadang kala...ada benar nyer...
cawangan agropolitan dulu kala 16 orang...ramai tu..
tapi malang nyer dari 16 orang 5 orang jer berjawatan tetap...
bila kontrak..faham2 jela kan...
nama pun kontrak bukan akan kekal selamanya...
so 5 orang dah tamaat kontrak....
tinggal 11 orang lagi...then, KPSU cawangan bertukar ke bahagian lain...
tinggal 10 orang...pastu en lazman lak naik pangkat..terus ke cawangan lain...
tinggal 9 orang...semakin hari semakin kurang....
kali nie En lokman lak kuar..tinggal la 8 orang....
hurm, 8 orang...6 daripada tu semua kontrak...
aku ngan en hadi jer yg berjawatan tetap...if kalau pihak atasan xnak 
sambung kontrak diorang alamat nyer..tinggal aku ngan en hadi jela....
kontrak diorang dah la sampai bulan 12/2011 nie jer....
dari satu bahagian yang ramai..tinggal 2 orang....cepat betul orang cawangan agropolitan
naik pangkat...murah rezeki diorang sume..aku???mcm mn pulak.....
kebanyakan yg keluar dari cawangan agro semua dapat naik pangkat n dapat jawatan tetap....
tp pasti nyer cawangan xkan bubar@bungkus...
yang pasti ahli nyer je yang dah x seronok mcm dullu...

Thursday, June 9, 2011

cari pasangan

Mari-marilah
Dengarlah ini kisah silam oh kawan
Sangatlah berguna
Moga hidup aman bahagia

Di malam pertama jumpa mertua
Tersintak si jejaka di beritakan
Isterinya tidak sempurna rupa
Anggota zahirnya lumpuh semua 

Tiada upaya mengurus diri

Terkejut si jejaka penuh persoalan di hatinya
Mungkinkah sudah jodoh itulah isterinya 
Hibanya rasa hati
Namun tetap redha pada takdir

Asalkan punya iman itulah paling penting 
Saat-saat berjumpa
Terpesona memandang
Benarkah isterinya Menawan sungguh cantik

Reff :
Cari-cari... carilah
Pasangan hidup betul-betul oh kawan
Bahagia berseri
Rumah tangga akan harmoni 
Terhurai dijawablah oleh mertua
Zahirnya tak sempurna kiasan saja 
Memberi makna sucinya diri
Wanita sholehah terpelihara

Terharu si jejaka tunduk bersyukur
Jangan mudah percaya harta pangkat dan rupa 
Indahnya di mata berawaslah
Rasul sudah bersabda insan punya agama
Akhlaknya mulia fahamilah





Nota kaki : bukan mudah untuk mencari pasangan yang boleh menbawa kita kepada
kebahagian di dunia mahu pun di akhirat...
andai kata kita telah temui pasangan yang benar2 membahagiakan kita jangan abaikan...
pada yang belum menemui insan tersebut, berhati2lah memilh pasangan....
insyaallah....sama2 kita renungkan lirik lagu ini...
[tidak sempurna fikizal tidak bermaksud mereka tidak sempurna iman...]

Tuesday, June 7, 2011

seluar dalam berharga RM599...

selamat sejahtera...
hari nie mood datang nak online n baca utusan malaysia online...
punya dok syok² baca...tiba-tiba ternampak 1 tajuk nie....

Seluar dalam Madoff dilelong RM599


wah, pe dah jadi nie...seluar dalam penjenayah pun mahal yer???
rm599 nie kalau kat malaysia  lepas beli seluar jeans levi's 2 helai kot.....
menurut Akhbar The Miami Herald melaporkan, sebanyak 14 pasang seluar dalam milik Madoff dilelong dengan harga keseluruhan berjumlah AS$200 (RM599).
Seluar dalam itu adalah antara barangan yang disita bersama beberapa barangan peribadi lain dari bekas rumah agam Madoff berhampiran Palm Beach yang dilelong.
Menurut akhbar itu, kira-kira 6,000 pembida di dalam talian menyertai lelongan itu dan lebih AS$400,000 (RM1.2 juta) yang diperolehi dalam lelongan itu akan diberikan kepada mangsa skim cepat kaya Madoff...
kiranya macam nak kasi ganti rugi lah....
Madoff nie rupa nya bekas pengurus dana Wall Street, kini menjalani hukuman penjara 150 tahun selepas didapati bersalah melakukan penipuan pelaburan yang dianggap terbesar dalam sejarah AS


nota kaki : agak nyer la kan...ada x orang nak beli seluar dalam PENJENAYAH kat malaysia nie???
walaupun dilelong dengan harga rm5????hurm...

Saturday, June 4, 2011

seram sejuk malam nie...

jam dah tunjuk pukul 11.30 malam....
tiba2 aku jadi takut lak...
aduhh takut kali ni sampai kecut perut aku...
rasa nak muntah pun ada (seringkali terjadi bila mula takut)
apa yang aku takut kan adalah sebab aku mula bukak facebook ...
laman sosial yang paling popular di kalangan makhluk allah di muka bumi nie....
aku takut la plak..tapi sempat update blog
(harapan aku bila pas tulis aku calm down balik)
nie mula aku takut bila aku buka alumni kolej matrikulasi perlis....
aku buka2 tgk ade yang tanya bila result upu nk kuar.....
then x sampai bape minit ada yang balas 10 jun 2011...
apa 10 jun??bermakna 6 hari je lagi....
ya allah...berita apa la plak yang aku akan terima kali nie....
kegembiraan @ kesedihan....
sebenarnya ini kali ke 5 aku mohon masuk ke universiti....
dan secara fakta nyer,aku dah 4 kali dapat berita sedih....
coz aku xdapat masuk u....
even aku dah kerja...kerja tetap pun,aku tetap nak selesaikan pengajian aku...
sebab ini cita2 aku..cita2 untuk memegang segulung ijazah...
harapan mak n abah...
bukan pangkat yang aku harap kan...cuma aku nak belajar lagi....
aku nak belajar lagi, belajar dengan lebih tinggi lagi..
kawan-kawan...
doakan aku kali ni dapat masuk u...
doakan aku dapat berita gembira yang aku tunggu2...
aminnnn....


p/s: sape2 yang dah berjaya @ dah kerja dengan jawatan tinggi, jangan terlalu memandang rendah pada orang bawahan ok..ingat bukan selamanya kita akan ada di atas..renung2 kan...

Friday, June 3, 2011

BLOGGER HIJAU , MAI SINGGAH SAT NOO ..


hai update lagi
kali nie nak update tentang
Mencari blogger dalam kategori umur kanak kanak rebina iaitu  18 - 25 tahun dan tak kira jantina yg di anjurkan oleh BEN ASHAARI....
sekadar suka2 n bersuka ria....
lagi pun aku bukan langgar syarat....still bawah 25 taun lagi....
bak kata ben ashaari "kanak-kanak rebina gitu"



SAYA SUKA BLOG..
sebab  boleh jadi kreatif dan dapat kawan baru...

ada orang buang anak depan rumah aku?????!!!!....

berita pagi nie....

hari ni citer pasal pe ek???
haaaa...baru teringat kisah pagi tadi....

aku bangun dalam kul 6.15 a.m...
bese la kan hari keja bangun awal coz nak bersiap lama ya amat...
bukan lama sebab mekap ber inci2 punya tebal tapi aku banyak loading...stop lama sangat...
ngantuk kan....tapi beza nyer pagi tadi aku bangun aku dengar suara baby nangis...
pe lagi terkejut la aku,bukan apa..sejak 2 menjak ni astyik kes tinggal anak la...
buang anak la...subahanallah...baby2 tu muka sumer comel² lak....
apa kan daya parent diorang xnak kan....berbalik pada pagi tadi kan...
aku punya la bukak tingkap usha baik nyer sambil intai2 sana sini....
takut2 ada orang letak baby depan umah aku...ape aku nak buat???
muka dah pucat...tangisan semakin kuat....macam2 bermain dalam fikiran aku tu.....
pikir lak,aku nak buat apa kalo betul² ada baby kat depan..
lastly...aku dengan mengintai punye mengintai...usha lagi...last...
rupa nyer anak jiran bawah umah aku yang nangis...maybe dia buka tingkap so suara anak dia nangis kuat...lega...
aku bersyukur sangat apa yg fikiran jahat aku berfikir tu xjadi pun....
pengaruh surat khabar yang sejak 2 menjak ni memang bermain di fikiran aku...
orang buang anak la...
orang baling anak dari tingkat atas la...(gerun dengar aih....)
orang tinggal anak kat dalam tong sampah la...
kesian nyer baby2 tue kan....
semoga selepas nie xde lagi berita baby kena buang kan...
insyaallah......
ya allah , jauhkan lah perbiatan keji tu dalam diri aku...amin...

Thursday, June 2, 2011

malang x ber bau!!!


malang memang x berbau...
kalau malang tue berbau mesti semua nak jauh kan diri dari malang tu kan....
tapi apa kan daya allah dah tentu kan....
pada 17 mei 2011..ingat lagi masa tu cuti hari wesak...
time tu aku kat alamanda....tiba2 adik aku call nangis....
pastu die x cakap pape pun...nape la adik aku nie...aku menolog dalaman.....
pastu kakak aku lak antar msg kat aku "ya,balik cepat"
ishk,lagi la hati x tenang.....
last2 aku call adik aku balik..then die pu citer la.....

" mak kemalangan ya....aku xtau mak macam mana la nie...aku kat rumah..
  mak nak pi umah makcik kat penang...aku xtau mak macam mana...."
  itu jela yang dia cakap sambil nangis2.....

tuhan saja lah yang tau mcam mana perasaan aku....
rasa nak tumbang pun ada, rasa nak pengsan pun ada...aku xde kekuatan nak berdiri...
tapi akhir nya aku kuat kan semangat aku untuk bangun n balik...
sampai kat umah kakak aku ajak balik...
bergegas aku kemas baju..tapi hati ni dah melayang tah ke mana...
walau pun diorang kata mak ok,xserious,tapi aku tetap xtenang selagi x tengok....
tempoh 3 jam lebih balik ke perak rasa bagai 6 jam....
lama nya...tapi bila dah sampai tengok mak mampu tersenyum....
walau pun kepala berjahit sana sini...
tapi aku sangat2 bersyukur allah selamat kan nyawa mak aku....
syukur alhamdulillah.....aku masih ada kesempatan jumpa mak n jaga mak lagi....
walaupun berita kali ni buat aku sangat terkejut n aku rasa nie la hadiah paling menyedih kan yang aku dapat
sempena birthday aku 20 mei baru2 nie....
pape pun aku bersyukur sangat2....mak selamat..alhamdulillah...