Tuesday, June 29, 2010

mujhse dosti karoge - jaane dil mein

~wawawawa~ the simple word is i like this movie....

amin kata kat aku,minat sangat lagu ni nak jadi mcm rani ke???? hehhehe... nothing to say....maybe la kot aku....tu jela jawapan aku........ tapi dalam hati kecil aku die kate aku nadia mukharjee.. mesti dia nak jadi amin rohan r tu.... hahaha.... aku suka cter hepi ending gini..... hope kisah hidup aku pun akan di akhiri ngan hapi ending gak..... kalo dapat suami ala2 hindustan lagi la aku suka... hehehe....... sape2 rase die tu ala hindustan n minat aku... jemput la berkenalan ngan aku ek... hehehe....

♥♥♥♥♥

Monday, June 28, 2010

Go Home.....

On 25 June 2010....
aku balik kampung di perak...
negeri tempat lahir ku....
sepanjang perjalanan pulang,
memang menyeronokkan,ditambah plak dengan kegembiraan berjumpa dengan my mum la..
actually kitorang (aku, uda & abg sukor)
telah merahsiakan something kat our mum tau...
kitorang kate nak balik naek bas....
konon2 nyer..............

abg sukor naik bas dari melaka ke perak n meminta my sis (kak mona) amik di stesen bas di kamunting..hehehehe...

aku pula naek bas dari bukit jalil n turun juga di tempat yg sama...konon2 nyer kitorang akan sampai pada masa yang sama n kak mona harus mengambil kitorang, memandangkan kitorang sampai awal...

uda plak, memang still naek bas,cuma dia balik lambat coz bos xkasi balik awal....so uda maybe sampai ke kamunting malam..dalam pukul 10stgah malam gitu la...hehehee...

so berbalik pada penipuan kitorang ni...mcm2 onar telah kitorang buat....
mangsa nyer kak mona n cik aiy la....
diorang r yang xsabar2 nak g amik abg ipar aku tu....
mak juga x ketinggalan kena kelengtong ngan kitorang...
akhir bila tiba dirumah semua senyum dalam kebenggangan....
mana xnyer...
actually kitorang balik naek kete...bkn nyer naek bas...
mak lak macam bese la kan.....
"aku dah agak dah"
our sibling memang kalo nak balik suke tipu2....
nak happening la konon....
heheehe...


p/s : pada yg dah kena tipu tu,mintak maaf yer....
hanya sekadar suka suki sahaja lor...hehehee.....

Friday, June 11, 2010

masih kah boleh diperbaiki????

11 Jun 2010...
hari aku mengantuk maa...
aku xngantuk mlm tadi....
so aku gna laptop kakma ngan ber facebook n berchatting...
padahal bkn pe sangat pun....
then..jam pukul 1.00 pagi...still xngantuk...
aku gi la baca buku dalam bilik...
dalam kiraan ku,
tidak kurang lebih
jam 3.30pagi baru aku tidor...
aku memang mcm tu....
kalo aku tido lambat tu,kebanyakan nyer coz aku membaca....
bukan nak tunjuk rajin,
dah aku suka kan....
bangun kul 6.15pagi....
mandi dan mlakukan rutin harian ku setiap weekdays la kan...
hehehehe...
tapi pagi ni aku sangat lah tidak bermaya....
keadaan kesihatan ku pun xbape baik...
aku xtau pe penyakit aku ni...
aku sangat risau memikirkan...
di office ku memang sejuk...
sangat sesuai ngan mood aku yang ngantuk dan tidak bermaya...
banyak aku pikir sekarang ni,...
masalah sekeliling amat merimaskan aku....
hormon aku pun da byk yg berubah....
aku xsuka egois ngan perangai aku yg 2 alam ni...
kenapa aku jadi mcm ni yer...
sangat edih aku lihat diriku yg xbermaya ni...
xde wawasan langsung...
xde rupa chekgu wawasan langsung....
(aku memg suka anggap diri aku guru,wlaupun aku bkn guru)
aku down sangat2 sekarang...
aku xtau nak luahkan perasaan kat sape2,...
i need someone to hearing my problem....
something lagi yang aku kongsi....
aku rasa aku da mula gemuk..
tapi berat aku still sama..tapi fizikal aku nampak berisi
sumpah aku kena "diet"
serious memang patut "diet"
kalo x,xde harapan nak kurus.
Ya ALLAH, aku amat tertekan....
bantulah aku....
ampunilah dosa ku....
berkatilah hidupku....
luaskan lah rezeki ku.......
AMEEN...

Tuesday, June 8, 2010

aku penah admire sameone?????

admire????
sape ade admire??? mesti sesetengah orang msti mempunyai admire kan..
pada hari yang hening ni aku nak berkongsi bersama-sama,,,
tentannggg.....
-AdMiRe-
nak lebih sonok i admire for someone la ye....
mase aku sekolah dulu aku ade admire kat sorang mamat ni tau....
hahahha...
sangat la gedikz diriku ini...
hahahahahah (@_@)
aku mula minat die sejak aku form 2 lagi...
kitorang 1 kelaz,tau....
nak di jadi kan cter,aku minat dia n mampu menyimpan rahsia itu tau
6 taun aku simpan secret ni tanpa sorang pun tau....
hehehehe...
kawan2 aku pun xtau...
aku malu nak bagitau n nak citer,
takut diorang kutuk aku...
lain la kalo mak aku ade terbaca pape hasil tulisan aku kat umah
pasal bnde ni....
aku minat cara dia, sifat dia, rupa pun bole tahan...
tapi aku minat die bkn sebab rupa tau....
die memang baik...
xdisangkal lagi la....
aku mesti jelez kalo ade yg minat die or ade affair ngan die....
tersangat jelez.,,,,
itu yg menyebabkan aku kate aku ni sangat lah gedik.....
aku still sampai sekarang masih meminati die....
die pun aku tau tgh hepi ngan idup die...
aku berdoa agar dia bjaye n dapat menamatkan degree die....
aku harap dpt jmp die lagi....
hope ade la jodoh jumpa dia lagi...hehehe....
eh,eh,eh????
ade yg nak tau sape gerangan budak tu????
nama pe????
umor??? ( tentu2 la sama umo ngan aku,nama pun 1 kelas masa form 2)
yang setakat aku tau sekarang die still single...
hahahahhahaha (@_@)
nape la aku hepi sangat ni ha?????
sori kwn2 xdpt nak bgtau sape dia, coz i'm very shy la.....hahahaha....
itu je citer hari ni....
dan 1 more thing,
kalo die or aku da kawen nnt bru la aku stop minat kat die...hehehehe....
(kalo allah kasi kitorang jodoh hidup bsama tu lain la kan.)
pade sape2 rase aku adalah peminat nyer itu,
tahniah la yerk...hehehehe.....
2004 ( my sweet memory)
uweak :p

Monday, June 7, 2010

how i plan my life until the end of my life....

lain je bunyi nyer tajuk kali ni kan...
huhuhuhu....
ari ni aku mula terpikir tau....
yela,yg dalam derama (drama) tu....
ade la kwn mase kecik2 last2 jadi pasangan sehidup semati...
actually,aku juz nak menduga betul ke perasaan cinta ni...
yela kan.....
kalo ikut dari gambar ni...
  1. tawan mace kecik2....
  2. belaja2 then berjaye came2.....
  3. pastu idup da mula stabil,kawen lak...mula la idup bersama2....
  4. pastu ade baby lak...hehehe....
  5. then,ade family yg bahagia,huhuhu...
  6. anak da besar,ank pun berjaye sama cam kitorang...
  7. and,still ade perasaan cinta antara pasangan hingga ku tua....

itulah yg aku inginkan tpi tercapai kah????dengan keadaan aku sekarang....1 lagi kenyataan...ade ke kwn sekolah aku nak kawen ngan aku????hahahahaa....xmalu nyer daku ini....aku mula berfikir kemana arah ku selepas ini....yela kan,ketentuan allah mana kita nak tau kan.....tapi boleh kah aku jadi seperti gambar di atas??? hidup bahagia hingga ke tua,dalam semua aspek...alwayz i thing,thing, & thing.....but no solution... so how to solve the problem??? hahaha... aku pun xtau.... berdoa agar hidup sentiasa bahagia n gembira selalu....

♥♥♥♥♥

Wednesday, June 2, 2010

Bertaqwalah & berjihadlah saudara



Semalam,
dunia dikejutkan dengan
serangan askar Israel
terhadap
konvoi kemanusiaan yang membawa
ratusan aktivis pro-Palestin dari pelbagai negara.
Seluruh dunia bersedih,pilu dan berdukacita
dengan
berita serangan dan pembunuhan yang berlaku.
Pastinya,
serangan askar Israel terhadap kapal Mavi Marmara
adalah satu tindakan kejam
dan
tidak berperikemanusiaan.
Misi murni 'Flotila Kebebasan'
untuk
menghantar bantuan kepada rakyat Gaza mungkin tidak mampu dicapai,
namun sebenarnya mereka telah berjaya.
Mereka sukses memberikan mesej kepada seluruh dunia bahawa Israel adalah jahat
dan
kejahatan mereka semakin menjadi-jadi.

Firman Allah SWT :

"Sesungguhnya kamu dapati orang-orang yang paling keras permusuhannya terhadap orang-orang yang beriman ialah orang-orang Yahudi dan orang-orang musyrik. Dan sesungguhnya kamu dapati yang paling dekat persahabatannya dengan orang-orang yang beriman ialah orang-orang yang berkata: "Sesungguhnya kami ini orang Nasrani." Yang demikian itu disebabkan karena di antara mereka itu (orang-orang Nasrani) terdapat pendeta-pendeta dan rahib-rahib, (juga) karena sesungguhnya mereka tidak menymbongkan diri."(Surah Al-Maidah, 82)Alhamdulillah, saya dapat menghubungi seorang rakyat Palestin yang pakar dalam 'Jureselem Studies', Dr. Abdullah Maarof sebentar tadi untuk membincangkan isu ini. Beliau kini merupakan 'senior visiting lecturer' di Universiti Malaya. Menurutnya, serangan semalam menyebabkan banyak negara mengutuk keras tindakan mereka termasuk negara-negara yang pro-Israel. Selain itu, hampir semua media menyiarkan apa yang telah berlaku. Sudah pasti berita-berita tersebut mampu mengubah persepsi sebahagian masyarakat dunia yang masih menyokong Israel atau yang masih kabur tentang kezaliman Israel.Menurut Dr. Abdullah Maarof, Israel dapat menguasai Palestin kerana mereka menguasai ekonomi dan media. Mereka menggunakan media untuk meraih simpati masyarakat dunia dan melobi kuasa ekonomi antarabangsa. Namun, peranan media dalam menghebahkan peristiwa semalam pasti mampu menyuntik semangat dan kesedaran di kalangan masyarakat dunia terutamanya Muslim untuk terus membantu membebaskan Palestin."Kemungkinan kerajaan Israel tidak menjangka untuk membunuh ramai orang dalam kapal Mavi Marmara. Namun pembunuhan yang berlaku (dan ramai yang dibunuh) pasti ada kesannya akan datang," kata Dr. Abdullah Maarof.Jika kita membaca forum-forum internet seluruh dunia, bukan sahaja ahli forum Islamik yang mengutuk tindakan ganas itu, malah banyak forum lain yang hangat menyatakan kebencian mereka seperti muselive.com dan macam-macam lagi.Apabila ditanya tentang kemungkinan akan berlaku peperangan besar sekali lagi di Gaza, pakar 'Juruselem Studies' itu memberitahu bahawa ia mungkin berlaku. Selain itu, Hamas telah mengisytiharkan 'intifada' untuk menentang kezaliman Israel. Firman Allah SWT :"Dan kamu akan melihat kebanyakan dari mereka (orang-orang Yahudi) bersegera membuat dosa, permusuhan dan memakan yang haram. Sesungguhnya amat buruk apa yang mereka telah kerjakan itu." (Surah Al-Maidah, 62) Peristiwa semalam sepatutnya membuatkan kita sedih dan simpati. Kesedihan itu mestilah kesedihan yang memberikan kita inspirasi untuk terus berusaha (mengikut kemampuan masing-masing) membebaskan Al-Quds; tanah suci kita."Sesungguhnya penolong kamu hanyalah Allah, Rasul-Nya, dan orang-orang yang beriman, yang mendirikan solat dan menunaikan zakat, seraya mereka tunduk (kepada Allah)." (Surah Al-Maidah : 55)Allah SWT menjanjikan kemenangan untuk umat Islam. Adakah kita ingin menjadi sebahagian daripada mereka yang berjuang untuk kemenangan itu? Fikir-fikirkan."Wahai orang-orang yang beriman, bertakwalah kepada Allah dan carilah jalan yang mendekatkan diri kepada-Nya, dan berjihadlah pada jalan-Nya, supaya kamu mendapat keberuntungan." (Surah Al-Maidah : 35)Marilah kita bertaqwa kepada Allah SWT dan berjihad di jalan-Nya